Sunnuntai, 20.10.2019 
Kasperi, Kauno
Mielipide

Mielipide: Vapaudenpuiston kaadettavissa puissa on iso hiilivarasto

  • Lukijan kirjoitus
  • Mikko Makkonen
Helmikuussa ihmiset osoittivat mieltään Vapaudenpuiston puiden kaatamista vastaan. Kirjoittajan mukaan puissa on karkeasti laskien puolen miljoonan katumaasturikilometrin hiilet. Helmikuussa ihmiset osoittivat mieltään Vapaudenpuiston puiden kaatamista vastaan. Kirjoittajan mukaan puissa on karkeasti laskien puolen miljoonan katumaasturikilometrin hiilet.

Joensuun Vapaudenpuistossa kasvaa seitsemän yli 30-metristä poppelia. Kunkin puun halkaisija rinnankorkeudelta mitattuna on noin metri.

Näiden lukujen pohjalta voidaan laskea, että jokainen poppeli on noin kymmenen kiintokuution kokoinen. Kun tiedetään, että yksi kiintokuutio sitoo ilmakehästä hiilidioksidia noin tonnin, seitsemään puuhun on sitoutunut noin 70 000 kiloa hiilidioksidia. Lisäksi puistossa on muitakin puita.

Vapaudenpuistoon on sitoutunut karkeasti laskien puolen miljoonan katumaasturikilometrin hiilet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puiston rehabilitoinnin yhteydessä suurin osa puista aiotaan kaataa. Joensuu pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. Vapaudenpuiston vapauttaminen hiilivarastoista ei välttämättä ole täysin linjassa tämän tavoitteen kanssa.

Topi Linjama

filosofian maisteri

Joensuu

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa