Perjantai, 7.8.2020 
Lahja
Urheilu

Helander astui taas pisimmän heittonsa yli – Lassi Etelätalo varmisteli keihään kolmatta MM-paikkaa voittamalla Toni Kuuselan

  • STT
Oliver Helander heitti Espoon gp-kisoissa ainoana yli 80 metriä, mutta yliastui heittonsa. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig Oliver Helander heitti Espoon gp-kisoissa ainoana yli 80 metriä, mutta yliastui heittonsa. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig
Oliver Helanderin yliastuttu 83-metrinen jäi Espoon gp-kisojen odotetun keihäskilpailun kohokohdaksi. Sen enempää kasikymppisiä kisassa ei nähty.

Keihäsvoitto lipsahti hankalassa vastatuulessa Romanian Alexandru Novacille tuloksella 79,70. Suomen mestari Lassi Etelätalo varmisteli MM-matkaa kakkossijallaan, joka heltisi tuloksella 78,66, kun Helander jäi 78,43 metriin ja Toni Kuusela 77,32 metriin.

–  Oli vaikea vastatuuli. Piti tehdä kovasti töitä jo juostessa, mutta odotin yli 80 metrin tulosta, Etelätalo tiivisti kilpailun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tekniikassa on vielä kilpailutauon jäljiltä tekemistä, tunnusti kylkivammastaan toipunut Helander.

Myös naisaiturit jäivät 100 metrillä 13 sekunnin väärälle puolelle, vaikka tukena oli mukavasti myötätuulta.

Pika-aitureiden voimat hupenivat uusintalähtöihin. Nooralotta Neziri kesti koettelemuksen parhaiten ja juoksi 100 metrin aidoissa voittoon ajalla 13,01. Reetta Hurske oli toinen ajalla 13,06.

Neziri kärsi keskikesällä kantapäävammasta. Viime aikoina hän on kamppaillut pohjevaivan kanssa.

–  Olen siihen nähden helpottunut näistä ajoista, että mietin starttiin asti, lähdenkö mukaan vai en. Jalassa pikkaisen tuntui finaalissa, mutta kaikki meni tosi hyvin, Neziri tiivisti päivänsä.

–  Ja tietenkin voitto lämmittää.

Hurske palasi Espoossa kisoihin parin viikon rankemmalta harjoitusjaksolta. Myös hän oli tyytyväinen yli 13 sekunnin tulokseen.

–  Tästä tuli enemmän starttiharjoitus kuin kilpajuoksu, Hurske naureskeli uusintalähdöille.

–  Eikä ollut muutenkaan meno terävintä harjoitusten jäljiltä.

Ollikainen palasi kahdeksaan metriin

Pituushyppääjä Roni Ollikainen palasi seitsemän vuoden korpivaellukselta kahdeksan metrin tuloksiin Espoossa. Ollikainen yllätti yleisön jo avauskierroksen myötätuulituloksellaan 802 ja venytti viimeisellä kierroksella voittotuloksen 804:ään sallituissa oloissa.

Ollikainen, 28, jäi vain sentin 2012 hyppäämästään ennätyksestä.

–  Tehot oli nyt missä pitää. Tässä on viikko levätty ja tekniikkaan on tehty pieniä muutoksia ja oli supertuulet, Ollikainen selitti 21 sentin tulosparannusta kauden parhaaseen.

Tuuli auttoi lähes 21 lämpöasteen säässä 2,3 sekuntimetrin voimalla Ollikaisen avaushypyssä. Viimeisessä yrityksessä tuulta oli 1,5 metriä sekunnissa.

Mörö säväytti kärkiajallaan

Aitajuoksija Oskari Mörö juoksi hämärtyvässä illassa kauden kotimaisen kärkiajan 49,74 miesten 400 metrin aitajuoksussa. Aika todisti, että hän tavoittelee vuosien vaikeuksien jälkeen jopa MM-paikkaa Dohan kisoihin.

–  Oli hyvät olot, hieno kisa ja kotistadion, Mörö selitti vauhtiaan.

–  Jos rinnalla olisi kavereita, ajasta saisi vielä puristettua.

Möröä ei haitannut edes pimeys.

–  Verryttelyssä vähän ihmettelin, mutta kilpailussa luotin, että aidat ovat samoissa kohdissa kuin ennenkin.

Piispanen ja Tähti ottivat vakuuttavat kelausvoitot Espoossa

Ratakelaajat Toni Piispanen ja Leo-Pekka Tähti etenevät hyvässä rytmissä kohti parayleisurheilun marraskuussa järjestettäviä MM-kisoja. Piispanen kukisti sunnuntaina Espoossa kahdesti belgialaisen päävastustajansa Peter Genynin. Tähti huristeli samoilla 100 ja 200 metrin matkoilla vakuuttavat voitot kilpailuluokassaan.

Piispasen voittoaika oli 100 metrillä 20,57 ja 200 metrillä 39,81.

–  Lähtee taas kulkemaan. Lähtö toimi hyvin juuri kuten sitä on harjoiteltu, mutta tänään jokainen alue toimi, Piispanen iloitsi.

–  Ehkä 200 metrin loppua pitää vielä parantaa.

Tähdellä oli starteissa vielä pieniä pulmia, mutta hän otti ylivoimaiset voitot ajoin 13,90 ja 24,71.

–  Maksiminopeus on jo samoissa kuin ME-kelauksessa eli tehot ovat hyvät. Tänään oikea puoli luisti 100 metrin lähdössä, eikä startti ollut ihan paras 200 metrilläkään. Muuten ihan hyvät vedot, Tähti kertoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi