Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Urheilu

Hurrikaani-Loimaa jatkaa sarjakärjessä pistemenetyksittä

  • STT
Hurrikaani-Loimaa säilytti keskiviikkona helposti kärkipaikkansa miesten lentopalloliigassa kaadettuaan Varsinais-Suomen paikallisottelussa Raision Loimun 3–0.

Viidestä ottelusta täydet 15 pistettä ottaneen Hurrikaanin hyökkäyspeli oli totutun tehokasta. Kaikki kolme laitahyökkääjää iskivät palloa kenttään vähintään 50 prosentin tehoilla. Antti Ropponen ja Sakari Mäkinen tekivät 15, Tapio Toiviainen 14 pistettä.

–  Jokaisessa ottelussa on pari vaikeampaa vaihetta, mutta kokonaisuus oli jälleen riittävä, eikä parempaa voittoa voi ottaa kuin 3–0, tiivisti Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eristä tasaisin oli toinen. Kotijoukkue Loimu johti sitä 15–13, ja lukemat olivat vielä 22–22-tilanteessa tasan. Ropponen iski lopussa tarvittavat pisteet.

Päätöserässä Loimu oli tilanteessa 19–20, mutta jälleen Hurrikaani oli erän ratkaisupalloissa tehokkaampi. Tamir Hersko oli Loimun tehokkain 14 pisteellä.

Savo Volley jätti pisteen Ouluun

Savo Volley johti tauolla nollakerhossa ollutta Ettaa 2–0, mutta tauon jälkeen Etta piristyi ja tasoitettuaan tilanteeksi 2–2 varmistui sen avauspiste liigassa.

Päätöserän Jukka Tuovisen valmentama Savo Volley voitti 16–14, eli se otti kahden pisteen voiton erin 3–2.

–  Keskittyminen hajosi, kun johdimme kolmatta erää 21–15. Neljännen erän tappio johtui siitä, kun vielä harmiteltiin erätappiota. Mutta joukkue kokosi itsensä hyvin, ja päätöserä oli jälleen tasokas, Tuovinen sanoi.

Joukkueiden hakkurit olivat yhtä tehokkaita, niin Ville Sorvoja kuin myös Olli-Pekka Ojansivu tekivät 23 pistettä. Ojansivu sai enemmän tukea, sillä yleispelaajat Antti Siltala ja Miro Määttänen tekivät 18 pistettä.

Brasilialainen keskipelaaja Rodrigo Leitzke iski 15 passista 13 pistettä.

Savo johti kolmatta erää myös 23–20, mutta Helenius ja Sorvoja iskivät palloa kenttään, ja kotijoukkue Etta vei erän jatkopalloilla.

–  Kun Etta sai pelinsä kulkemaan, se pelasi yhtä hyvin kuin viime kaudella, Tuovinen tiivisti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa