Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Hiihtolajit

IS: Iivo Niskanen tyrmistyi vanhan suksitallinsa toiminnasta arvokisavoittoja tuoneisiin suksiin liittyen - "Tämä oli iso pettymys ja yllätys"

  • Anni Rodriguez
  • Tomi Hänninen
Iivo Niskanen arkistokuvassa viime vuonna Rukan laduilla. Iivo Niskanen arkistokuvassa viime vuonna Rukan laduilla.

Hiihtäjätähti Iivo Niskasen suksitallin vaihto Rossignolilta Fischerille ei ole sujunut täysin mutkitta. Hiihtäjä kertoo Ilta-Sanomille joutuneensä palauttamaan Rossignolille joka ikisen suksiparinsa.

Hiihdossa on ollut tapana, että urheilija saa pitää arvokisavoiton tuoneen suksiparin muistonaan, vaikka vaihtaisikin suksimerkkiä jossakin vaiheessa.

Niskanen kertoo Ilta-Sanomille, että kun hän päätti vaihtaa suksitalliaan viime keväänä, hän palautti suksikalustonsa Rossignolille. Hän jätti kuitenkin muutaman parin itselleen, sillä oletti niiden menevän tuohon "museoparien" joukkoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

 – Siinä oli ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto Kuusamosta 2014, Sotshin olympiakultaa 2014, Lahden MM-kultaa 2017, Seefeldin MM-pronssia 2019 ja Pyeongchangin olympiakultaa 2018. Ajatus oli, että kun joskus tulevaisuudessa ehkä jotain näyttelyn tapaista urani kunniaksi tekisin, sukset seisoisivat siellä mitalien vieressä, Niskanen kertoi Ilta-Sanomille.

Suksitalli vaati kuitenkin myös nämä sukset takaisin. Niskanen kertoo tyrmistyneensä tästä. 

 – Luulin saavani perinteiseen tapaan pitää parit respect-ansioista, varsinkin kun yhdelläkään ei enää huippuhiihdon näkökulmasta ole arvoa. Ainoa arvo olisi tunnearvo minulle. Tämä oli iso pettymys ja yllätys. Sentään seitsemän vuotta tehtiin hyvää yhteistyötä, ja on saatu hiihtäjienkin avulla merkin myyntiä Suomessa ylös. 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi