Tulosta tämä sivu
Urheilu

Amanda Kotaja otti MM-kultaa ratakelauksessa – Leo-Pekka Tähti kelasi neljännen kerran MM-kultaa

Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja kelasivat perjantaina parayleisurheilun T54-luokan maailmanmestareiksi 100 metrin ratakelauksessa Dubaissa. Tähden ja Kotajan kultamitalien myötä Suomella on kahdelta kisapäivältä koossa kolme MM-kultaa. Toni Piispanen voitti torstaina mestariksi T51-luokan sadalla metrillä.

Tähti vei voiton ajalla 13,97. Hän kertoi SUL:n nettisivuilla, että kelaus ei sujunut täydellisesti.

–  Minun ero näihin muihin maailman huippuihin on siinä, että kun olen kunnossa, pystyn kelaamaan alle 14 sekunnin ajan huonollakin suorituksella, Tähti sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tähti lähti hallitsevana mestarina suosikkina finaaliin. Hän kelasi eilen välierissä kauden kärkiajan 13,83 ja kertoi lähtevänsä luottavaisena loppukilpailuun.

–  Ensimmäiset 20–30 metriä meni hyvin, mutta siinä 30–60 metrin välissä en päässyt niin hyvin muista irti kuin normaalisti. Siinä tuli muutama huono lyönti vasemmalle ja oikealla puolelle. Niistä jäi käsiin jäljetkin, Tähti kertoi.

Kotaja ylivoimainen

Tähden ykköshaastajaksi povattu australialainen Samuel Carter ja Kiinan Liu olivat lähdössä hyvin mukana, mutta Tähti kelasi heistä irti.

–  Siinä lopussa maltoin vain mieleni, etten ala puristaa liikaa ja sekoita koko pakettia. Loppu tulikin sitten aika hallitusti. Uskoin siinä, että mestaruus tulee, Tähti kertasi.

Mestaruuden myötä hän varmisti paikan Tokion paralympialaisiin. Hän koki Dubain antaneen hyvät lähtökohdat Tokioon.

–  Uskon, että tulen olemaan silloin parempi kuin nyt, kun pääsen vielä pikkuisen paremmin sinuiksi tuon uuden kelaustuolin kanssa.

Neljän maailmanmestaruuden lisäksi Tähti on voittanut neljä paralympiakultaa sadalla metrillä ja yhden 200 metrillä.

Kotaja oli naisten T54-luokan finaalissa ylivoimainen. Hän otti mahtilähdön ja sivusi alkuerien kisaennätystään 16,00. Kotaja jätti toiseksi sijoittuneen kiinalaisen Zhaoqian Zhoun 23 sadasosan päähän.

Maailmanmestaruus on Kotajan toinen perättäinen sadalla metrillä. Hän on voittanut kertaalleen MM-kultaa myös 200 metrillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi