Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Urheilu

F1-talli Red Bullin veteraanikonsultti hämmentää – halusi kuljettajien tartuttavan itseensä koronaviruksen

  • STT
Marko kertoo halunneensa tallin kuljettajien tartuttavan itseensä koronaviruksen ennen kuin yhä alkamatta oleva kausi mahdollisesti jatkuu. LEHTIKUVA / AFP Marko kertoo halunneensa tallin kuljettajien tartuttavan itseensä koronaviruksen ennen kuin yhä alkamatta oleva kausi mahdollisesti jatkuu. LEHTIKUVA / AFP
Formula ykkösten Red Bull -tallin neuvonantaja, kokenut F1-vaikuttaja Helmut Marko kertoo halunneensa tallin kuljettajien tartuttavan itseensä koronaviruksen ennen kuin yhä alkamatta oleva kausi mahdollisesti jatkuu.

Markon, 76, mukaan idea oli tuoda kisakuskit Max Verstappen ja Alexander Albon leirille yhdessä tallin juniorikuljettajien kanssa. Aika olisi "ideaali tartunnan tulla".

–  Ajatus oli järjestää harjoitusleiri, jossa voisimme täyttää tätä tyhjää aikaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tietysti sitten aika olisi ollut ideaali tartunnan tulla, Marko selvitti Itävallan yleisradiolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  He ovat kaikki nuoria, vahvoja miehiä ja hyvässä kunnossa. Sitten olisi oltu valmiina milloin kausi nyt alkaakaan, ja valmiina erittäin kovaan MM-taistoon.

Marko myönsi, että tallissa ideaa "ei otettu hyvin vastaan".

Koronaviruspandemian myötä F1:n kauden kahdeksan ensimmäistä gp-kisaa on peruttu tai siirretty. Tällä hetkellä varhaisin sauma kauden aloittamiseen on 14. kesäkuuta ohjelmassa oleva Kanadan gp.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa