Perjantai, 10.7.2020 
Saimi, Saima
Urheilu

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta avustuksia yli 57 000 euron edestä

  • STT
Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta toiminta- ja tilankäyttöavustuksia yhteensä 57  421 euron edestä. Summasta 27  663 euroa on liikuntajaoston vuoden 2018 toiminta-avustusta ja 29  758 euroa saman vuoden tilankäyttöavustusta.

Asia käy ilmi päätösehdotuksena Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston ensi tiistain kokouksen esityslistasta. Perusteluissa todetaan, ettei HSK ole noudattanut avustusehtoihin liittyvää reilun pelin periaatetta.

Viime vuodelta avustuksia ei olla perimässä takaisin, sillä Helsingin kaupungin mukaan HSK on vuoden 2019 aikana ryhtynyt riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa periaatteiden mukaiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupungin mukaan HSK:lle voidaan myöntää myös tälle vuodelle avustuksia. Päätösehdotuksen mukaan toiminta-avustus olisi 18  419 euroa ja tilankäyttöavustus 46  090 euroa.

Helsingin kaupunki viittaa Suomen liikunta ja urheilu ry:n "Reilu Peli – suomalaisen liikunnan ja urheilun eettiset periaatteet" -asiakirjaan, jota avustusta saavat seurat sitoutuvat toiminnassaan noudattamaan.

Taitoluisteluliitto ja seura löysivät sovun

HSK on ollut julkisuudessa runsaasti esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua Taitoluisteluliitolta tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Taitoluisteluliiton ja HSK:n välille syntyi kiistaa, kun seura ilmoitti 9. maaliskuuta, että Penttinen voi palata seuravalmennukseen vaiheittain. Osapuolet ovat sittemmin päässeet sopuun, ja Penttinen on vetänyt valituksensa pois urheilun oikeusturvalautakunnasta ja pyytänyt luistelijoilta anteeksi.

Kilpailukielto koskee vain Taitoluisteluliiton alaista kilpailutoimintaa.

Helsingin kaupungin takaisinperinnästä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi