Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Kotimaa

Rovion rajana vain mielikuvitus

  • Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen
  • Lehtikuva

Vihaiset linnut ovat lentäneet mobiilipeleistä t-paitoihin, pehmoleluihin, koulutarvikkeisiin, lasten liukumäkiin ja ties minne. Särkänniemen Angry Birds -puistoa seuraa Vuokattiin rakennettava maailman suurin aktiviteettipuisto. Sitten on vuorossa Kiina ja muu maailma.

Asiantuntijoiden mukaan peliyhtiö Roviota ja sen kehittämää Angry Birds -brändiä on kohdannut uskomaton onni. Maailmanmenestykseen on nostanut myös laadukas, sukupolvet yhdistävä tuote ja menestyksestä toitottava markkinointi.

Hurjaa liikevaihtoa tekevän Rovion työntekijöiden määrä on noussut paristakymmenestä 400:aan, ja  lisää henkilöstöä on haussa yhtiön verkkosivuilla.

Rovion johtajan Peter Vesterbackan usko menestykseen on horjumaton. Hänen mukaansa vain mielikuvitus on rajana sille, mitä yhtiö voi peli- ja viihdebisneksessä tehdä.

Myös dosentti Vili Lehdonvirta ja brändiasiantuntija Lisa Sounio uskovat yhtiön voittokulkuun. Kuluttajat pysyvät Roviolle uskollisina, mikäli yhtiö muistaa päivittää tuotteitaan ja kehittää Angry Birdsien rinnalle uusia hahmoja.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi