Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Kotimaa

Kuntapäättäjiltä vaaditaan paljon - ikävistä päätöksistä voi joutua kärsimään pitkään

  • Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen
  • Johannes Tervo
Anne-Mari Leppinen ja Timo Paavolainen ovat kypsyneet kunnallispolitiikkaan. Anne-Mari Leppinen ja Timo Paavolainen ovat kypsyneet kunnallispolitiikkaan.

Luottamushenkilötyö muuttuu aina vain vaikeammaksi, arvioi kehitysjohtaja Kaija Majoinen Kuntaliitosta. Esimerkiksi asioihin perehtyminen vaatii entistä enemmän aikaa.

- Yli 20 000 asukkaan kunnissa hallitusten jäsenten viikoittainen työpanos on 14-16 tuntia, ja se vastaa jo osa-aikatyötä, Majoinen sanoo.

Kunnallispolitiikka vaikuttaa paljon myös päättäjien henkilökohtaiseen elämään. Julkinen arvostelu on raakaa. Palvelujen lakkautukset, maa-alueiden pakkolunastukset ja muut ikävät päätökset voivat särkeä ikuisesti ihmissuhteita.

- On niitä vihamiehiäkin tullut. Jotkut eivät sano enää päivääkään tai kääntävät päänsä pois, kun tulevat kadulla vastaan, sanoo seinäjokelainen kunnallisneuvos Timo Paavola, 71.

Kauhajokelainen Anne-Mari Leppinen, 33, sai koululakkautuspäätöksestä niin paljon uhkaavaa palautetta, ettei uskaltanut käydä lastensa kaupassa kuukauteen.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa