Perjantai, 3.4.2020 
Veeti, Sampo
Kotimaa

Suomessa on todettu koronavirustartunta työikäisellä suomalaisella naisella – potilas hoidossa Husissa

  • STT
  • Lehtikuva

Tartunta on saatu Milanosta. Potilas on kuumeinen mutta hyväkuntoinen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) on todettu koronavirustartunta. Husin tiedotteen mukaan hoitoon hakeutuneella työikäisellä suomalaisella naisella on todettu tartunta, joka varmistui tänään iltapäivällä. Tartunta on saatu Milanosta Pohjois-Italiasta.

Potilas on hoidossa Husissa. Hän on kuumeinen, mutta hyväkuntoinen.

Hus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjestävät aiheeseen liittyen tiedotustilaisuuden puoli seitsemältä illalla Helsingissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomessa on aiemmin todettu yksi koronavirustartunta. Tartunta todettiin Kiinan Wuhanista kotoisin olevalta naiselta, joka oli matkustanut Suomeen. Häntä hoidettiin Lapin keskussairaalassa.

Etelä-Savossa ja Jyväskylässä tutkitaan mahdollisia koronavirusepäilyjä

Aiemmin tänään kerrottiin, että sekä Etelä-Savossa että Jyväskylässä selvitetään mahdollisia koronavirustartuntoja. Etelä-Savossa yhdeltä henkilöltä on otettu näytteet ja laboratoriotulokset valmistuvat huomenna.

–  Meillä ei ole vielä tietoa siitä, mihin aikaan (tulos valmistuu), mutta huomenna kello 12 tiedotamme asiasta joka tapauksessa tarkemmin, kertoi STT:lle terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä Essotesta.

Seppälän mukaan mahdollinen tartuntatapaus on tullut ilmi kuluvan vuorokauden aikana. Tapauksesta kertoi aiemmin Yle.

Jyväskylän mahdollisesta koronavirustartunnasta kerrottiin aamupäivällä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan keskussairaalassa on tutkittavana yksi henkilö mahdollisten hengitystieinfektio-oireiden vuoksi ja hänestä on otettu koronavirusnäytteet. Lisätietoja tilanteesta annetaan huomenna kello 9 tutkimustulosten valmistuttua.

Sairaanhoitopiiristä kerrotaan STT:lle, että kyseessä on sama ihminen, joka on eilen matkustanut junalla Jyväskylään. VR:n kerrottiin tänään ottaneen yhden kiskobussin pois liikenteestä mahdollisen koronavirusepäilyn takia.

VR:n viestintäjohtajan Tatu Tuomisen mukaan kiskobussilla Jyväskylään saapunut matkustaja oli ilmoittanut terveysviranomaisille flunssan oireistaan. Matkustaja oli miettinyt, liittyvätkö ne koronavirukseen. Tuominen sanoi STT:lle, että VR on "ylimääräisenä varotoimenpiteenä" puhdistanut kiskobussin, jolla oireista ilmoittanut henkilö matkusti Jyväskylään.

Ylen mukaan mahdollinen tartunta todettiin matkustajalla, joka kulki tiistai-iltana junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Tikkurilaan ja sieltä edelleen Jyväskylään. Matkustaja on kertonut nousseensa Tikkurilasta klo 20.39 lähteneeseen Pendolinoon, jolla matkusti Tampereelle. Tampereella hän vaihtoi kello 22.07 lähteneeseen taajamajunaan, jolla jatkoi Jyväskylään, Yle uutisoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa