Sunnuntai, 26.1.2020 
Joonatan
Maakunta TILAAJILLE 

"Tässäkö tämä elämä nyt sitten oli" - Ensin Marjukka Laurinollia, 65, ärsytti ja itketti, sitten hän oppi elämään muistisairauden kanssa

  • Petra Mustonen
  • Marko Puumalainen
Työikäisenä muistisairauteen sairastunut Marjukka Laurinolli (vas.) ja Pohjois-Karjalan Muisti ry:n yhteisöohjaaja Anna-Maija Pitkänen pelaavat muistijoogaa.- Tätä kun pelataan muistiryhmässä, niin siinä on naurussa pitelemistä. Meillä on hirveän hauskaa porukassa, Laurinolli kertoo. Työikäisenä muistisairauteen sairastunut Marjukka Laurinolli (vas.) ja Pohjois-Karjalan Muisti ry:n yhteisöohjaaja Anna-Maija Pitkänen pelaavat muistijoogaa.- Tätä kun pelataan muistiryhmässä, niin siinä on naurussa pitelemistä. Meillä on hirveän hauskaa porukassa, Laurinolli kertoo.

Työikäisiä muistisairaita on Suomessa arviolta noin 7 000. Oireet saatetaan tulkita virheellisesti työuupumukseksi tai masennukseksi.

- Tyttäreni Katri oli ensimmäisenä huomannut, että nyt ei ole äidillä kaikki samalla tavalla kuin aikaisemmin. Lapsenlapsikin oli kysynyt, että miksi mummi sanoi jotain ihan kummallista. En minä itse ollut huomannut yhtään mitään, joensuulainen Marjukka Laurinolli, 65, kertoo.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa