Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Maakunta

Iskelmä Rex ja Karjalainen palauttavat paikallisradionsa Radio Rexiksi

  • Anni Rodriguez
  • Marko Puumalainen
"Haluamme tuoda meidän tavallisten pohjoiskarjalaisten asiat ja keskustelunaiheet radioon ja osaksi kuuntelijoiden arkea", kertoo radiotoimialan päällikkö Liina Mustonen. "Haluamme tuoda meidän tavallisten pohjoiskarjalaisten asiat ja keskustelunaiheet radioon ja osaksi kuuntelijoiden arkea", kertoo radiotoimialan päällikkö Liina Mustonen.

Sanomalehti Karjalaisen omistuksessa oleva Iskelmä Rex uudistuu kevättalven aikana ja palaa 100-prosenttisesti maakunnalliseksi toimijaksi. Samalla radion nimi palaa Radio Rexiksi.

Uuden kanavan lähetykset tehdään kokonaan paikallisesti. Nykyisin Iskelmä Rex -nimellä toimiva kanava on tehnyt Iskelmä-ketjun kanavista tähänkin mennessä eniten paikallista sisältöä ja sen osuutta on kasvatettu jatkuvasti.

Nyt yhteistyö monikansallisen ketjun kanssa on päättymässä, ja Iskelmä Rexin tilalle lanseerataan puhtaasti paikallinen radio, Radio Rex.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Muut kaupalliset radiokanavat tuntuvat keskittyvän julkkiskulttuurin pönkittämiseen, mutta me haluamme tuoda meidän tavallisten pohjoiskarjalaisten asiat ja keskustelunaiheet radioon ja osaksi kuuntelijoiden arkea. Kuuntelijoille annetaan myös merkittävästi nykyistä enemmän vaikutusmahdollisuuksia kanavan sisältöön, toteaa radiotoimialan päällikkö Liina Mustonen.

Sanomalehti Karjalaisen toimitus osallistuu vahvasti uuden kanavan journalistisen sisällön tuotantoon.

- Sisältöyhteistyötä Radio Rexin kanssa tullaan jatkossa syventämään entisestään. Samalla saadaan tarjottua lehden lukijoille verkossa ja sovelluksessa toimittajien ääneen lukemia juttuja. Tällä tavoin kulutetut sisällöt ovat kasvussa meilläkin, kertoo toimituspäällikkö Jyrki Utriainen.

Ohjelmiston uudistaminen koskee erityisesti arkipäiviä, sillä Rexin erittäin suositut viikonloppulähetykset on tehty Joensuusta tähänkin asti eikä niiden sisältöä ole tarkoitus muuttaa.

Uudistuneen Radio Rexin lanseeraus tapahtuu keväällä 2020. Nykyiset lähetystaajuudet säilyvät samoina myös jatkossa, eli kuuntelijoiden ei tarvitse hakeutua uusille taajuuksille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi