Perjantai, 3.4.2020 
Veeti, Sampo
Maakunta

Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

  • Jani Leinonen

Joensuun poliisi tiedottaa suorittaneensa esitutkintaa epäillyssä raiskaustapauksessa, joka on tapahtunut 12. toukokuuta viime vuonna. Poliisi sai tiedon asiasta saman vuorokauden aikana.

Esitutkinnan kohteena olevat tapahtumat ovat tapahtuneet Kontiolahden alueella sijaitsevassa yksityisasunnossa, jonne on kokoontunut 5-10 hengen seurue ravintolaillan jälkeen viettämään iltaa. Seurueen jäsenet olivat noin 18-vuotiaita.

Seksuaalirikoksen asianomistajana on alle 18-vuotias nainen. Rikoksesta epäiltynä ollut noin 20-vuotias mies oli esitutkinnan aikana lyhyen aikaa vangittuna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Mies on kuulustelussa kertonut oman osuutensa tapahtumista, mutta kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen, kertoo rikoskomisario Simo Hämäläinen tiedotteessa.

Tapausta on Hämäläisen mukaan tutkittu rikosnimikkeellä törkeä raiskaus, koska asianomistaja on alle 18-vuotias.

Rikoslain 20. luvun 1 §:n perusteella raiskaukseen voi syyllistyä käyttämällä asianomistajan tiedotonta tai avutonta tilaa hyväksi.

- Tässä tapauksessa rikosepäilyssä on kyse juuri tästä lainkohdasta. Alkoholilla on ollut osuutta illan tapahtumissa, Hämäläinen kertoo.

Hämäläisen mukaan tarkempia yksityiskohtia tapahtuneesta ei voida kertoa julkisuuteen.

Poliisi on saanut asian esitutkinnan päätökseen. Seuraavaksi tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa