Torstai, 28.5.2020 
Alma
Maakunta

Botania on joutunut koronan vuoksi aiempaa ahtaammalle – ”Tilanteemme on haastavampi kuin koskaan aiemmin”

  • Renne Ohtonen
  • Niko Jouhkimainen
Arkistokuva Botanian Talvipuutarha-tapahtumasta tammikuulta 2019. Arkistokuva Botanian Talvipuutarha-tapahtumasta tammikuulta 2019.

Kasvitieteellinen puutarha Botania on painiskellut talousvaikeuksien kanssa jo pidemmän aikaa, ja koronaepidemia on vaikeuttanut toimintaa entisestään. Paikka on ollut suljettuna, mutta muun muassa vesi, sähköt ja lämmitys tuovat koko ajan kuluja.

Botania kertoo, että nyt vireille on pantu uusi joukkorahoituskampanja. Aiempi kampanja päättyi maaliskuun taitteessa, ja tavoitesummasta jäätiin tuolloin kauas.

– Lämmityksen ja sähkön katkeaminen olisi kasveille ja eläimille tuhoisaa, muistuttaa Botania joukkorahoitussivullaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Instagramissa Botania taas kertoo, että eläimet aiotaan siirtää pois Botaniasta, mutta perhoset jäävät toistaiseksi.

Lauantaina 28. maaliskuuta käynnistynyt uusi kampanja on käynnissä 11. toukokuuta asti, ja minimitavoitteena on kerätä 30 000 euroa. Torstai-iltana kello 21:n aikaan kerättynä oli 1 890 euroa kaikkiaan 34 tukijalta.

– Pidämme mielen positiivisena, vaikka tilanteemme on haastavampi kuin koskaan aiemmin, Instagram-päivityksessä kirjoitetaan.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

#botaniajoensuu #joensuubotania #mesenaatti @mesenaattime Tarvitsemme kipeästi apua koronan yli. Botania on ollut suljettuna, mutta kuluja on silti. Emme ole saaneet apua mistään tässä vaiheessa. Lämpöä ja sähköä tarvitaan koska vielä on liian kylmä kasvihuoneen selviytyä ilman. Eläimet tullaan siirtämään pois, jotta heidän terveys saadaan taattua. Perhoset jäivät ja vaikka ovat alkaneet munimaan, lähiviikot näyttää kuinka niiden kanssa käy. Onnistuminen riippuu monesta asiasta, ennen kaikkea sähkön ja lämmön tuottamista olosuhteista. Pidämme mielen positiivisena, vaikka tilanteemme on haastavampi kuin koskaan aiemmin. Jakakaa meidän mesenaatti-kamppista, viekää sanaa eteenpäin! Tulkaa mukaan rahoittamaan ja olemaan osana Botanian pelastumista. Kiitämme kaikkia tuesta! Osoite kamppikseen: https://dev-mesenaatti.karolina.io

Henkilön Botania (@botaniajoensuu) jakama julkaisu

Aiemmin aiheesta: 92 tukijaa, noin 6 800 euroa – Botanian joukkorahoituskampanja on päättynyt (tilaajille)

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa