Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Sähkölinjojen korjaaminen on edennyt hitaasti - vaurioita tarkastetaan helikopterilennoilla

  • Anni Rodriguez
  • Juha Inkinen
Mikael Tahvanainen korjasi sähkölinjaa Rääkkylän Oravisalossa keskiviikkona. Mikael Tahvanainen korjasi sähkölinjaa Rääkkylän Oravisalossa keskiviikkona.

Pohjois-Karjalan Sähkö tarkastaa Päivö-myrskyn aiheuttamia tuhoja helikopterilennoilla tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina.

Lennot suuntautuvat Heinävedelle, mistä ne lähtevät Polvijärven ja Juuan suuntaan, mistä edelleen Nurmekseen ja Lieksan itäosiin.

Helikopterista tehtävien havaintojen perusteella metsurit, metsäurakoitsijat, motot ja sähköasentajat ohjataan suoraan vikapaikoille. PKS:llä on maastossa 70 verkostoasentajaa, metsuria, motoa ja koneurakoitsijaa.  

Mainos alkaa
Mainos päättyy

PKS:n mukaan helikopterien tarkastuslennoista aiheutuu jonkin verran melua johtoalueen läheisyydessä, joten niistä voi olla haittaa tuotantoeläintiloille ja hevosille. PKS pyytääkin, että meluherkät eläimet siirrettäisiin tarpeen vaatiessa sisätiloihin, tai että niistä ilmotettaisiin PKS:n asiakaspalveluun numeroon 013 2663 100.

Sähkökatkojen korjaaminen on edennyt keskiviikkona hitaasti. Kello 15 sähköjä odotti edelleen noin 10 600 asiakasta, kun aamulla sähköttömiä asiakkaita oli noin 14 000.

PKS kertoi aiemmin, että osan asiakkaista on varauduttava siihen, että sähköjen palautuminen voi kestää jopa kolme päivää.

Asiakkaiden puheluiden läpimeno vikapalvelunumeroomme on ollut ajoittain hankalaa suuren puhelumäärän takia. Puhelinoperaattoreiden häiriöt puhelinliikenteessä ovat osaltaan vaikeuttaneet yhteydenottoja eri palvelukanaviemme kautta ja ovat estäneet paikoin häiriöilmoitustekstiviestien perilletulon, PKS kertoo tiedotteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi