Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

PKS: Pienjännitevikojen korjaamista jää myös viikonlopulle

  • Anni Rodriguez
  • Juha Inkinen
Heikki Tahvanainen korjasi Päivö-myrskyn jälkiä keskiviikkona Rääkkylässä. Heikki Tahvanainen korjasi Päivö-myrskyn jälkiä keskiviikkona Rääkkylässä.

Pohjois-Karjalan Sähkö jatkaa edelleen sähköjen korjaamista jakelualueellaan.

Kello 12:n aikaan sähköttömiä asiakkaita oli edelleen noin 1 100. 

PKS pyrkii saamaan kaikki keskijänniteviat korjattua perjantain aikana. Pienjännitevikoja tulee jäämään myös viikonlopulle. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskijännitevikojen korjauksen painopiste on tällä hetkellä Nurmeksessa, Valtimolla, Lieksassa ja Juuassa. Keski-Karjalan ja Ilomantsin alueen keskijänniteviat saatiin pääosin korjattua torstai-illan ja yön aikana.

Enerke Oy:n toimitusjohtaja Janne Huotarin mukaan vahingot aiheuttanut Päivö-myrsky oli poikkeuksellinen kesämyrsky, koska se aiheutti vikoja todella laajalla alueella.

- Rajujen myrskypuuskien takia suuria puita on katkennut ja kaatunut kovalla rytinällä linjoille rikkoen verkon rakenteita. Tällaisten vaurioiden korjaaminen vaatii konetöitä ja uuden verkon rakentamista, mikä hidastuttaa oleellisesti sähköjen palautumista, Huotari kertoo. 

PKS:n tiedotteen mukaan maastossa on vielä perjantainakin noin 100 henkeä korjaamistöissä ja vikoja etsitään kahdella helikopterilla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi