Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Maakunta

Susi raateli poron pihapiirissä Kiihtelysvaarassa

  • Karjalainen
  • Arvo Pesonen
Kuvan susi ei liity juttuun vaan on kuvattu Tohmajärven Mässänlammella kesällä 2010. Kuvan susi ei liity juttuun vaan on kuvattu Tohmajärven Mässänlammella kesällä 2010.

Susi raateli poroa talon pihapiirissä Joensuun Kiihtelysvaarassa maanantaina aamupäivällä.

Palontiellä sijaitsevan talon pihapiirissä oli aitauksessa kolme poroa, kun isäntäväki lähti kotoaan maanantaiaamuna yhdeksän aikaan. Kun talon emäntä saapui kotiin puolen päivän aikaan, hän huomasi, että yksi poro oli kadonnut aitauksesta.

Emäntä löysi poron pahoin radeltuna metsän reunasta. Poron korvasta ja niskasta puuttui pala, ja sen karvaa oli revitty irti.

Poro oli löydettäessä elossa mutta kuoli vammoihinsa tiistaina aamulla. Pohjois-Karjalan riistanhoitopiirin asiantuntija kävi paikalla toteamassa, että sekä tekotavan että jälkien perusteella kyse on sudesta.

Hän epäili, että kyseessä on laumansa hylkäämä vanha susi. Susi voi olla jo heikkokuntoinen, koska nuori, täysissä voimissan oleva susi olisi todennäköisesti tappanut poron saman tien.

Talo sijaitsee vajaan kahden kilometrin päässä Kiihtelysvaaran keskustasta. Emännän mukaan viime syksynä susi tai sudet raatelivat lampaita vähän matkan päässä Huhtilammella.
    
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi