Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Maakunta

Poliisi ratsaa mopopoikia ja -tyttöjä

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan poliisi on tällä viikolla ottanut erityiseen valvontaansa nuoret mopoilijat. Maanantaina partiot katsastivat lehmolaisnuorten ajotapoja ja ajoneuvoja Kontiolahdella. Tiistaina vuorossa oli joensuulaisnuorten kalusto Karsikossa.
–·Keskiviikkonakin olemme partion kanssa jossain Joensuun kaupungin alueella tarkastamassa ajokkien kuntoa ja kuskien ajokortteja, lupaa ylikonstaapeli Mikko Jaatinen Pohjois-Karjalan poliisista.
Maanantain valvontaisku Kontiolahden Lehmossa toi melko tavanomaisen tuloksen: noin kymmenestä tarkastetusta moposta pääosa oli kunnossa. Parille kolmelle kuljettajalle poliisi kuitenkin kirjoitti sakot ja yksi mopo niin huonossa kunnossa, että siitä otti poliisi kilvet pois.
Karsikossa poliisi pysäytti kymmenkunta mopoilijaa. Huomautettavaa löytyi oikeastaan vain ensimmäisenä pysäytetystä moposta, jota sen kuljettaja oli lainannut kaveriltaan
Paikalle kiiruhtaneelle mopon omistajalle poliisi luetteli viat, mitkä pitäisi korjata ennen seuraava ajoa: kulkupelistä puuttui äänikello, peili, jarrukahva ja molemmat vilkutkin olivat rikki.
–·Tästä nyt tulee 20 euron rikesakko. Saatte itse päättää, kumpi maksaa vai panetteko puoleksi, sanoi ylikonstaapeli Jaatinen mopoa kotiin työntämään lähteneille kaveruksille.
Viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen Pohjois-Karjalaan on rekisteröity yhteensä 6·000 uutta mopoa tai mopoautoa. Huippuvuosina 2006–2007 maakuntaan rekisteröitiin kumpanakin vuonna yli 900 mopoa. Sittemmin vauhti on laantunut, niin että kun vuosien 2006–11 tammi-huhtikuussa rekisteröitiin kunakin vuonna reippaasti yli 200 mopoa, jäi ensirekisteröinti tämän vuoden tammi-huhtiluussa 134 mopoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi