Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Maakunta

Kolme Joensuun johtajaa uusiin virkoihin

  • Karjalainen

Joensuun kaupunki uusii hallintoaan ensi vuoden alusta. Sitä varten siirretään muutamia johtajia uusiin virkoihin.

Henkilöstöjaosto käsittelee virkajärjestelyjä ensi tiistaina. Niistä päättää myöhemmin kaupunginhallitus.

Esityksen mukaan kaupunki perustaa kaksi tilaajajohtajan virkaa ja lisäksi vapaa-ajanjohtajan viran. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajohtajaksi siirretään kaupungin nykyinen kehityspäällikkö Satu Huikuri. Koska Kontiolahti ja Joensuu ryhtyvät ensi vuoden alusta alkaen järjestämään yhdessä sosiaali- ja terveyspalvelut, valitsee Kontiolahti myös oman tilaajajohtajansa. Haku on parhaillaan käynnissä.

Huikurin tehtäviin tulee kuulemaan myös kaupungin budjetin valmistelu- ja seurantatehtävät sekä osallistuminen kaupungin päästrategian laadintaan.
Sivistyspalveluista vastaavaksi tilaajajohtajaksi esitetään kulttuurijohtaja Janna Puumalaista. Hänen vastuulleen kuuluvat jatkossa varhaiskasvatus-, koulutus- ja vapaa-aikapalvelut. Hän vastaa myös kaupungin kansainvälisten asioiden hoidosta ja kehittämishankkeiden strategisista linjauksista.

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnat yhdistetään vapaa-aikalautakunnaksi. Nykyinen liikuntajohtaja Timo Heinonen siirretään vapaa-aikajohtajaksi. Hänen vastuulleen tulee koko kulttuuri- ja liikuntatoimen palvelualue.

Kun uudet virat perustetaan, lakkautetaan samalla nykyiset kulttuurijohtajan, liikuntajohtajan ja kehityspäällikön virat.

Joensuun uutta hallintomallia kutsutaan sovelletuksi tilaaja–tuottaja-malliksi. Se tarkoittaa, että kaupunginvaltuusto ja -hallitus toimivat palveluiden tilaajina. Lautakunnat ovat palvelujen tuottajia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi