Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Maakunta

Kotieläinpihan kesä avattu Joensuun Noljakassa

  • Karjalainen
  • Emil Helotie
Sinkkolan kotieläinpihan asukkeja ovat monet tutut maatilan eläimet, kuten kanat, kanit, vasikat, lampaat, vuohet, possut ja ponit. Sinkkolan kotieläinpihan asukkeja ovat monet tutut maatilan eläimet, kuten kanat, kanit, vasikat, lampaat, vuohet, possut ja ponit.

Sinkkolan kotieläinpihan kesäkausi on avattu Joensuun Noljakassa. Sinkkola on Joensuun kaupungin nuorisotoimen ylläpitämä matkailu- ja vapaa-ajanviettopaikka.

Sinkkola on toiminut kesäkohteena vuodesta 1998, jolloin ensimmäiset lampaat olivat laiduntamassa Sinkkolan laitumilla. Nyt 14. kesä on alkanut, ja kesäasukkaat ovat saapuneet Sinkkolan punaiseen navettaan. Kotieläinpihan asukkeja ovat monet tutut maatilan eläimet, kuten kanat, kanit, vasikat, lampaat, vuohet, possut ja ponit. Eläimiä voi käydä tapaamassa tiistaista sunnuntaihin kello 9–17. Pihaan on vapaa pääsy.

Sinkkolassa esitetään myös kesäteatteria. Teatteri Traktori esiintyy Sinkkolassa yhdeksättä kesää. Tämän kesän tuotantona on Esko-Pekka Tiitisen kirjoittama Karsinan kapina.

–·Kotieläinpihassa työskentelee kesän aikana noin 35 henkilöä, joista 15 ovat joensuulaisia nuoria. Nuorten työllistäminen on mahdollista kaupungin kesätyöohjelman kautta. Lisäksi työllistämme eri alojen harjoittelijoita, kertoo kotieläinpihasta vastaava nuoriso-ohjaaja Tiina Karttunen.

Sinkkolassa järjestetään kesällä myös erilaisia tapahtumia ja leirejä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi