Torstai, 28.5.2020 
Alma
Talous

Fiva: Joidenkin pankkien järjestelmät eivät vielä täytä uuden direktiivin vaatimuksia

  • STT
Fiva edellyttää, että pankit laativat suunnitelman puuttuvien ominaisuuksien valmistumisesta. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Fiva edellyttää, että pankit laativat suunnitelman puuttuvien ominaisuuksien valmistumisesta. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Finanssivalvonta (Fiva) kertoo, että joidenkin pankkien järjestelmät eivät vielä täytä lauantaina voimaan astuvan uuden maksupalveludirektiivin vaatimuksia. Fiva edellyttää, että pankit laativat viipymättä suunnitelman puuttuvien ominaisuuksien valmistumisesta.

Uusi direktiivi edellyttää, että maksutilien ylläpitäjät, eli pääasiassa pankit, avaavat ulkopuolisille tilitieto- ja maksutoimeksiantopalvelujen tarjoajille väylän eli erityisrajapinnan pääsyyn asiakkaan maksutilille. Asiakas voi näin halutessaan hoitaa raha-asioitaan ulkopuolisen palveluntarjoajan kautta.

Fivan mukaan puutteet liittyvät siihen, etteivät erityisrajapinnat ole olleet käytössä vaadittua kolmen kuukauden aikaa. Kaikki erityisrajapinnat eivät myöskään vielä tue kaikkia maksu- ja tilityyppejä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa