Perjantai, 3.4.2020 
Veeti, Sampo
Talous

Euroopan keskuspankki luopuu maakohtaisista ostorajoituksista koronaviruskriisissä

  • STT
Rajoituksen poistaminen tarkoittaa sitä, että pankki voi tukea ostoillaan  koronan pahimmin koettelemia valtioita, kuten Italiaa. Katujen desinfiointia Piazza del Duomon aukiolla Firenzessä. LEHTIKUVA/AFP Rajoituksen poistaminen tarkoittaa sitä, että pankki voi tukea ostoillaan koronan pahimmin koettelemia valtioita, kuten Italiaa. Katujen desinfiointia Piazza del Duomon aukiolla Firenzessä. LEHTIKUVA/AFP
Euroopan keskuspankki (EKP) on kertonut luopuvansa maakohtaisista ostorajoituksista koronaviruskriisin hätärahoitusohjelmassa.

EKP ilmoitti viime viikolla uudesta 750 miljardin euron hätärahoitusohjelmasta. Se tarkoittaa, että pankki voi ostaa valtioiden ja yritysten joukkovelkakirjoja ja muita arvopapereita noin 100 miljardilla eurolla kuukaudessa tasaisen vauhdin taulukolla laskettuna.

Aiemmin keskuspankki oli rajoittunut ostamaan korkeintaan 33 prosenttia yksittäisen maan velkakirjoista. Rajoituksella on pyritty estämään sellaisen tilanteen syntyminen, jossa keskuspankki olisi käytännössä jonkun maan päävelkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

EKP perustelee päätöstään sillä, että koronaviruskriisi vaatii erittäin joustavia toimia.

Rajoituksen poistaminen tarkoittaa sitä, että pankki voi tukea ostoillaan voimakkaammin koronan koettelemia valtioita, kuten Italiaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa