Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Ulkomaat

Gazan tulitauko petti heti, Israel kosti raketit iskullaan

  • STT
Palestiinalaiset tutkivat iskujen aiheuttamia tuhoja. LEHTIKUVA/AFP Palestiinalaiset tutkivat iskujen aiheuttamia tuhoja. LEHTIKUVA/AFP
Israelin ja Gazan alueen palestiinalaisten hauras tulitauko murtui heti perjantaina, kun Israel teki ilma-iskun Gazaan. Israelin mukaan isku oli vastaus rakettituleen Gazasta.

Palestiinalaisten terveysministeriön mukaan Gazan eteläosaan tehdyssä iskussa haavoittui kaksi ihmistä. Israelin mukaan Gazasta ammuttiin ainakin seitsemän rakettia Israeliin. Ilmatorjunta pysäytti niistä kaksi.

–  Israelin armeija ottaa tulitauon rikkomisen ja Israeliin ammutut raketit vakavasti, armeija sanoi lausunnossaan ja uhkasi jatkaa iskuja, jos Israelin siviilejä yritetään vahingoittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tulitauko neuvoteltiin Egyptin välityksellä torstaina.

Yhteenotot alkoivat aiemmin tällä viikolla, kun Israel tappoi Islamilainen Jihad -järjestön komentajan Baha Abu al-Atan.

Yli 30 palestiinalaisen kerrotaan kuolleen Israelin Gazaan tekemissä ilmaiskuissa. Israelin armeija on kertonut vastanneensa iskuilla raketteihin, joita on sen mukaan ammuttu Gazasta yli 350.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi